Västmanländsk turistföretagare stärker Swedish Welcome ABs styrelse

Swedish Welcome AB:s styrelse fick spännande kompetenstillskott när tre nya styrelseledamöter tillsattes av föreningen Swedish Welcome vid bolagsstämman den 15 maj. En av dem är Marnix Bijl, Färnas Hjärta B&B i Skinnskatteberg.

Marnix bild SWMarnix valdes in utifrån hans kunskaper om de mindre turismföretagens förutsättningar, den internationella marknaden och affärsmässig utveckling.

Marnix, du är företagare, medlem i Swedish Welcome sedan flera år och driver Färnas Hjärta B&B tillsammans med din fru Joyce. Vad ser du mest fram emot i det kommande styrelsearbetet?
– Jag ser mest fram emot att se de konkreta resultaten av våra gemensamma insatser: ett ökat antal medlemmar, fler samarbetspartners och god ekonomi. Och när jag säger våra, så menar jag medlemmar, partners, föreningen och de anställda.

Vilka perspektiv vill du föra in?
– Jag vill gärna fokusera på att jobba långsiktigt för våra medlemmar. Vad kan vi erbjuda efter tredje rådgivarbesöket? Det måste vara minst lika spännande och givande för medlemmarna som det första hemliga besöket. Det kan till exempel handla om att skapa en kunskapsdatabank, att förmedla information från de internationella marknaderna, benchmarking, skapandet av en online-plattform för medlemmar, olika kurser och workshops i samarbete med regionerna, informella träffar, medlem som besöker medlem. Idéerna är många.

På vilket sätt tror du att ditt medlemsperspektiv kommer att märkas?
– Jag hoppas att mitt medlemsperspektiv syns genom att lösningarna är praktiska och enkla, att det finns fokus på företagsdelen (även om man inte organisatoriskt är ett företag utan t ex en stiftelse eller förening som flera muséer är) och att våra anställda trivs och får chansen att utveckla sig. Den sista punkten är mycket viktig för att kunna utveckla Swedish Welcome på ett professionellt sätt.

Den nya styrelsen har mandat fram till bolagsstämman i maj 2015. Hela styrelsen för både aktiebolaget och föreningen hittar du på swedishwelcome.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s