Vårt gränsöverskridande samarbete leder till internationell synlighet

Tack vare Turismfunktionen vid Västmanlands Kommuner och Landstings samarbete med turismfunktionerna Visit Värmland och Gävleborg har en attraktiv pressresa skräddarsytts för holländska LXRY Magazine. Åsa Stanaway, internationell säljchef på VKL har ansvarat för kontakterna med LXRY. Hon säger att det gäller att lyssna på vad de efterfrågar och föra en konstruktiv dialog med dem för att finna rätt upplevelser i en vidare geografi än det egna länet. 

kolarbyn10Under några dagar i augusti besöks regionerna av en journalist och fotograf från magasinet LXRY. Syftet med deras besök är att skriva ett resereportage som ska publiceras i något av magasinets kommande nummer. LXRY beskriver sig som ett magasin som skriver reportage om allt som gör livet lite bättre och det kan vara allt från att beskriva vackra föremål och hantverk, en drivande entreprenör till extraordinära upplevelser.

I Värmland får de två representanterna prova på att bygga och åka timmerflotte på Klarälven. I Västmanland besöks Ulvsbomuren och Kolarbyn och på fredag kväll deltar de i WildSwedens populära älgsafari. I Gävleborg deltar de bland annat på spårsafari där de får se spår av björn, varg och älg. Detta är upplevelser som är exotiska för magasinets läsare som lever i ett tätbebyggt land som Nederländerna.

Samarbetet med grannlänen startade under förra året då vi tillsammans deltog på Nederländernas störta turistmässa i Utrecht. Samarbetet inkluderade även norska Hedmark och Örebro och även om just den här pressresan inte inkluderar dem så har de initialt deltagit i planeringen.

Magasinets namn vittnar om att den vänder sig till de som intresserar sig för lyx i livet. Deras läsare är mellan 35-55 år och har bland annat intresse för resor, hälsa, sport och kultur.

– När man reflekterar över det där med lyx så måste vi förstå att vår natur och de upplevelser som turistföretagen erbjuder där, är lyx för många av besökarna från andra länder. Det är så lätt för oss att ta naturen och dess tillgångar för givet, menar Maria Nordmark, projektledare på Visit Värmland.

För frågor och ytterligare kommentarer:
Åsa Stanaway, Västmanlands Kommuner och Landsting, tel 021-39 79 50, E-post: asa.stanaway@vkl.se
Maria Nordmark, Visit Värmland, tel 054-776 60 02, E-post: maria.nordmark@visitvarmland.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s