Fallängetorp är länets kandidat till Stora Turismpriset 2014

Nu har kandidaterna till Stora Turismpriset 2014 utsetts. Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism för 21:a året i rad. ”Fallängetorp för fä och folk” har valts ut och kandiderar för Västmanlands län.

Fallängetorp– Årets kandidater representerar allt från attraktiva stadsmiljöer till kultur- och naturupplevelser. De är goda exempel på den bredd som svensk besöksnäring erbjuder i hela landet, säger Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och landshövding i Gotlands län.

Turistorganisationer i samtliga län har erbjudits att nominera kandidater till Stora Turismpriset 2014. Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism gratulerar de nominerade kandidaterna till Stora Turismpriset 2014 och tackar turistorganisationerna i länen för arbetet med att utse kandidater. Respektive läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats.

Stiftelsens styrelse gör en sammanvägning av kriterierna och fattar beslut om vinnaren som tillkännages den 16 oktober i Stockholm på konferensen Destinationsutveckling i fokus.

Länets kandidat
Henrik Wester som är Turismchef på Västmanlands Kommuner och Landsting hade förmånen att få framföra nyheten till Anitha Barrsäter på Fallängetorp och bad samtidigt om en kommentar.

Henrik: Hur känns det att vara länets kandidat?
Anitha: Det känns fantastiskt kul att vår satsning uppmärksammas så här.

Henrik: Varför har ni blivit utvalda om ni skulle beskriva det med egna ord?
Anitha: Under resans gång har vi förstått att vårt sätt att tänka och utveckla är ganska unikt. Vi arbetar för att vår grundsyn om hållbarhet ska genomsyra alla våra verksamheter både vad gäller människor, djur och natur. Vårt motto är ”Lantligt för alla” för vi vill öka möjligheten för så många som möjligt att komma till oss för att uppleva djuren och naturen.

Den sammanfattande motiveringen av nomineringen av Fallängetorp;
Genom ett väl genomtänkt koncept med en verksamhet som vilar på flera ben med starkt fokus på tillgänglighet har Fallängetorp lyckats särskilja sig från andra och når en ofta bortglömd målgrupp. Med starkt fokus på social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet arbetar Fallängetorp strategiskt och långsiktigt inte bara för ett bärkraftigt och hållbart företag utan även för en levande landsbygd tillgänglig för alla.

De erbjuder ett semesteralternativ där alla kan känna sig delaktiga, även om någon i sällskapet har ett funktionshinder.

För mer information och ytterligare kommentarer, vänligen kontakta:
Henrik Wester, Turismchef, Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL)
021-39 79 59 / henrik.wester@vkl.se

Anitha Barrsäter, Fallängetorp för fä och folk
0707-36 36 82 / anitha@fallangetorp.se

För mer information om Stora Turismpriset 2014 och övriga kandidater:
www.tillvaxtverket.se/huvudmeny/insatserfortillvaxt/flerochvaxandeforetag/besoksnaring/nyhetsarkiv/aktuellt/kandidaternatillstoraturismpriset2014utsedda.5.3453fc5214836a9a472377dd.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s