Wall Street spanar in kolarkojor

Bergslagens vilda djur och kolarkojor fortsätter att charma internationell press. Nyligen publicerade en av världens största dagstidningar The Wall Street Journal ett större reportage. Förra året sände Qatar Television ett längre inslag och senare i höst syns Sveriges primitivaste vandrarhem i holländsk TV.

Kolarbyn -Marcus EJenny Gross, journalist från The Wall Street Journal, konstaterar att mottagandet inte är det vanliga. Medan många andra hotell och lodger hälsar besökaren välkommen med en svalkande drink, får du som gäst på Kolarbyn Eco-Lodge en yxa i handen. I prislappen ingår även en introduktion om hur man hugger sin egen ved, men däremot ingen el, rinnande vatten eller något trådlöst nätverk. Här i Bergslagens barrskog är det nämligen värden som tystnad, nattens mörker, vedeldad bastu, morgondopp eller gemenskap runt elden som lockar.

– Förra året besökte ett team från Qatar Television oss och gjorde ett inslag, berättar Andreas Ahlsén som driver Kolarbyn och tillägger:
– Och det börjar bli en vana. Nyligen var holländsk TV här för att spela in ett avsnitt om kända holländare som reser utomlands med någon släkting. Det inslaget sänds senare i höst.

Det holländska teamet följde även med på en älgsafari med WildSweden, som har ett nära samarbete med Kolarbyn.

– Intresset för att titta på vilda djur bara växer. I år har antalet gäster på våra bäver- och älgturer ökat med runt 80 procent, och då var förra sommaren en av våra bästa någonsin, säger Marcus Eldh.

Läs hela artikeln på naturensbasta.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s