Västmanländska upplevelser på export

Länsstyrelsen ger 2,5 miljoner till ett projekt som ska skapa lönsamma turistföretag. Tyska, holländska och rysktalande turister ska lockas med västmanländska äventyr inom bland annat natur och kultur.

folkhemsturen13Sveriges och länets strategi är att vi fram till 2020 ska fördubbla vår besöksnäring. Västmanland är ett av de län som har den största procentuella tillväxten i landet, men det sker ifrån en ganska blygsam nivå. Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL) arbetar i projektet ”Affärsutvecklingsprocess för turismnäringen 2015-2016” med både internationell och nationell affärsutveckling. Fokus är att utveckla säljbara produkter som efterfrågas av resebolag och researrangörer ute i Europa och övriga världen. En fortsatt utveckling av ett nationellt kvalitets- och hållbarhetssystem ska ge länet en hållbar och lönsam turismindustri i världsklass.

– Turismen är en snabbt växande bransch som skapar nya arbetstillfällen. Genom att skapa fler turistupplevelser skapar vi också ett mer attraktivt Västmanland, säger landshövding Ingemar Skogö.

Ett exempel på en ny produkt är Folkhemsturen som genom en rundresa i stadens olika kvarter visar passagerarna samhällets utveckling under 1900-talet. Många utländska turister har upptäckt turen.

– Tillsammans skapar vi nya spännande upplevelser och affärsstrukturer som gör att fler verksamheter i länet når nya kunder som vill resa till vår region. Säger Henrik Wester, Turismchef, Västmanlands Kommuner och Landsting.

För mer information, kontakta:
Lars Eriksson, landsbygdsutvecklare Länsstyrelsen, 010-224 92 50
Henrik Wester, turismchef, Västmanlands Kommuner och Landsting,
021-39 79 59 / henrik.wester@vkl.se

One response to “Västmanländska upplevelser på export

  1. Henrik Wester intervjuas om satsningen de kommande åren av P4 Västmanland: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=6039091

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s