Färnas Hjärta är först i Västmanland med att uppnå guldstatus

Färnas Hjärta Bed & Breakfast och konferens kan nu tillkännage att det som första anläggning i Västmanland har godkänts som Miljöledare Guld i TripAdvisors Miljöledarprogram. Miljöledarprogrammet hjälper resenärer över hela världen att göra miljövänligare resor genom att lyfta fram hotell och B&B som tillämpar miljövänliga metoder.

TripAdvisor -Miljöledare

 

 

 

För att kunna vara en del av TripAdvisors miljöledarprogram måste verksamheterna uppnå ett antal miljöstandarder. Ju fler miljövänliga metoder en verksamhet tillämpar desto högre bedöms dess nivå. Miljöledare Guld är den näst högsta nivån och endast ett fåtal verksamheter har nått upp dit.

– Vi är jätteglada och stolta över att vi fick Tripadvisors Guldstatus, säger Joyce Goes som driver Färnas Hjärta tillsammans med hennes man Marnix Bijl. Idag är det endast 39 verksamheter i Sverige som har en Guld eller Platinastatus och vi är den enda anläggningen i Västmanland, fortsätter Joyce.

– Den här utmärkelsen hjälper svenska och utländska turister att välja turistföretag som jobbar målmedvetet och hårt med hållbar utveckling, tillägger Marnix.

Resenärer kan söka efter verksamheter som har godkänts som Miljöledare på TripAdvisors webbplats och se en detaljerad lista över de miljövänliga metoder som respektive verksamhet använder.

– TripAdvisors Miljöledare går i spetsen för turismnäringen vad gäller att vidta åtgärder för att minska miljöpåverkan, säger Jenny Rushmore, chef för ansvarsfullt resande på TripAdvisor. Vi är glada över att kunna berätta om turistföretagens miljövänliga metoder för de över 260 miljoner resenärer som besöker webbplatsen varje månad.

Kort om TripAdvisors Miljöledarprogram
TripAdvisors Miljöledarprogram har tagits fram med stöd från bland andra FN:s miljöprogram, U.S. Green Building Council, ENERGY STAR® och International Center for Responsible Tourism Canada. Mer information om programmet finns på http://www.tripadvisor.se/GreenLeaders.

Kontakt
Marnix Bijl
info@farnashjarta.se
076-2625387

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s