Sveriges bästa Bed and Breakfast finns i Västmanland

Norrängens alpacka är enligt flera reseforum Sveriges bästa Bed and Breakfast. De har även den högsta bedömningen i TripAdvisors Miljöledarprogram. Miljöledarprogrammet hjälper resenärer över hela världen att göra miljövänligare resor genom att lyfta fram hotell och B&B som tillämpar miljövänliga metoder.

Norrängens alpackaNorrängens alpacka är en verksamhet som levererar boende och aktiviteter som väcker stor uppskattning hos deras gäster. De har under de senaste åren fått återkommande höga omdömen av sina gäster vilket har lett till att de har utnämnts till Sveriges bästa Bed and Breakfast i ”Traveller’s Choice award 2015”. De har även en av de högsta omdömena i Sverige på försäljningskanaler som Booking.com och Trivago.com. Nyligen uppnådde de det högsta omdömet i TripAdvisors Miljöledarprogram. Miljöledarprogrammet lyfter fram ett brett utbud av miljövänliga hotell och B&B, från budget till lyx – och de tillämpar allihopa miljövänliga metoder som att återvinna, servera lokal och ekologisk mat och tillhandahålla laddningsstationer för elbilar.

– Vår affärsmodell har varit att satsa på kvalitét istället för kvantitet, och det betyder att gästerna får bästa möjliga upplevelse. Vi säljer ett unikt boende, där gästerna har möjlighet att umgås med våra gosiga djur på gården. Vi har över hundra alpackor på gården och till sommaren väntas 30-40 föl. Alpackan är ett domesticerat kameldjur som är besläktat med vikunja. Alpackan avlas för sin mycket fina ull som har utvecklats till 22 grundfärger. Deras mjuka ull är allergifri, säger Paul Nicholls, Ägare, Norrängens Alpacka.

– Gästernas bedömning av oss är en bekräftelse på att vi gör rätt, både på vårt miljötänk och vår affärsidé. Vårat samarbete med andra aktörer och besöksnäringen i Västmanland har blivit ett nöje för oss. Våra planer för framtiden är att öppna en engelsk pub med servering, att hålla ca 100 vuxendjur av hög kvalité och avla fram alpackor av den finaste ullen I hela landet samt att bli klara med relaxområdet inför sommaren, fortsätter Paul Nicholls.

– Norrängens alpacka har sedan starten utvecklats med kunden i fokus där personalen skapar minnesvärda upplevelser genom att erbjuda gästerna ett boende med hög kvalité och nära möten med gårdens charmiga alpackor. Norrängens alpacka kan tillsammans med ett par andra Bed & Breakfast i länet stoltsera med att vara bland de bästa i Sverige och de bidrar i högsta grad till att fler utländska gäster reser till regionen. De är en förebild för turismnäringen i länet, säger Henrik Wester, Turismchef, VKL.

Kontakt
Paul Nicholls, Ägare, Norrängens Alpacka
022450200 / paul@norrangen.com

Henrik Wester, Turismchef, Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL)
021-39 79 59 / henrik.wester@vkl.se

One response to “Sveriges bästa Bed and Breakfast finns i Västmanland

  1. Pingback: Charmiga alpackor möter besökare i Broddbo | Turism i Västmanland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s