National Geographic utnämner WildSweden-resa till en av de bästa i världen

En av WildSwedens resor har utsetts till National Geographic’s 50 tours of a lifetime. Resan som utsetts till en av de bästa i världen heter Wolf Tracking in Winter och är en exklusiv tur som den brittiska researrangören NatureTrek säljer som enda återförsäljare.

Vad krävs för att få utmärkelsen National Geographic?
För att få den prestigefyllda utmärkelsen av National Geographic krävs att resan uppfyller en rad kriterier. Man lägger stor vikt på hållbarhet samt på mötet och utbytet mellan olika kulturer. Man vill att resan genomförs med små grupper och att den går till platser utanför de vanliga turiststråken. Stora krav ställs på guidernas kompetens och erfarenhet.

Marcus Eldh, grundare, ägare och guide WildSweden
Vargsafari i Skinnskatteberg– Det här måste vara den absolut finaste utmärkelsen en resa kan få. Både NatureTrek och WildSweden kommer att lägga till extrainsatta resor under vintern 2016 för att möta ökad efterfrågan som vi förväntar oss tack vare utmärkelsen.

– De flesta som kommer på våra resor är Europeiska par utan barn. Britter, fransmän och holländare är de vanligaste nationaliteterna, men vi har faktiskt haft deltagare från fler än 75 länder, till och med från Nordkorea och Burma. De som kommer har oftast rest mycket i andra delar av världen, de har gedigna kunskaper om djur och natur och de betalar gärna för kompletta resor där boende, mat, guider och transporter ingår. Många kommer till Sverige bara för att vara med på våra resor och åker hem igen efteråt.

Henrik Wester, Turismchef, Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL)
– En av anledningarna till att WildSweden är så framgångsrika är att de erbjuder högkvalitativa och hållbara naturupplevelser där man har tänkt på kundens hela resa. De hjälper kunden från det att de ankommer Arlanda genom att se till att allt de behöver ingår i priset. WildSweden är ett av få företag i Sverige som arbetar på ett lika heltäckande sätt som safariföretag i andra delar av världen.

Vad är WildSweden?
WildSweden har mer än 10 års erfarenhet av att skapa lärorika safaris i den svenska vildmarken. WildSweden är ett koncept som ägs och drivs av det svenska ekoturismföretaget Skogens Konung AB. Skogens Konung grundades av Marcus Eldh 2003 och sysselsätter idag två heltidsanställda och flera guider som hyrs in vid behov.

Det började med älgsafari i Skinnskatteberg i Västmanland, och denna tur är fortfarande en av de mest populära. Under åren har WildSweden expanderat och erbjuder idag turer även i Dalarna, Hälsingland och Sarek. Nytt för i år är ”Quest for White Moose” i Värmland och en sex dagar lång expedition där gruppen blir avsläppt med helikopter i Europas mest otillgängliga vildmark i Lappland.

Vad är NatureTrek?
NatureTrek är en brittisk researrangör med över 25 års erfarenhet. De säljer guidade vildmarksresor till hela världen. NatureTrek är en av WildSwedens viktigaste agenter i Storbritannien och de säljer även andra  WildSweden- resor och  fågelskådning med BirdSafariSweden. Samarbetet har pågått sedan 2008.

Förra året blev alla NatureTreks resor med WildSweden fullbokade och inför 2015 är det mesta fullbokat, och man har även extrainsatta avgångar. Redan nu har flera bokningar kommit in för vinterresor under 2016.

Bilder för press
https://www.dropbox.com/sh/7m86kwntb7cyb37/AAApyGqDz126qtO5vl5y7sjXa?dl=0

Kontakt
Marcus Eldh, WildSweden
E-post: marcus@wildsweden.se
Tel: 0706-10 61 50

Henrik Wester, Västmanlands Kommuner och Landsting (Turismfunktionen)
E-post: henrik.wester@vkl.se
Tel: 021-39 79 59

One response to “National Geographic utnämner WildSweden-resa till en av de bästa i världen

  1. Pingback: Charmiga alpackor möter besökare i Broddbo | Turism i Västmanland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s