WOW air och Stockholm-Västerås lanserar nya flyglinjer till USA och Island

WOW air* Bolaget bildades i november 2011 och startade sin första flyglinje i maj 2012. I samarbete mellan isländska WOW Air och Stockholm-Västerås Flygplats lanseras nya flyglinjer och möjligheten att resa från Stockholm-Västerås Flygplats till den amerikanska östkusten med ett stopp via Reykjavik.
* Med start den 19 maj, 2016 blir det 4 avgångar i veckan till Reykjavik med anslutningar till Boston och Washington.
* Detta är ett led i att skapa fler direktförbindelser till/från Stockholm-Västerås Flygplats i linje med stadens fastlagda handlingsprogram för utveckling av flygplatsen.
* WOW Air är ett framgångsrikt lågkostnadsbolag med bas på Island. De flyger med en modern flygplansflotta från Airbus till USA och ett stort antal europeiska destinationer.

– Vi är mycket glada för samarbetet med WOW Air som ger oss möjlighet att erbjuda resenärer i Mälardalen en bekväm förbindelse till två mycket attraktiva resmål i USA. Det kommande amerikanska valet medför alltid en ökad efterfrågan på flygresor till Washington, och Boston har förutom en fin stadsmiljö, även ett stort antal företag inom IT och biotech med kontakter i Sverige. Dessutom blir det non-stop till Island, ett mycket populärt resmål både för privat- och konferensmarknaden” säger Lena Söderberg, styrelseordförande.

– Vi är glada att få visa upp vår flygplats fördelar. Här är nära till allt, bekvämt för barnfamiljer, bra förbindelser med buss och tåg till och från Stockholm och övriga Mälardalen, inga långa avstånd för de som har funktionsnedsättning och parkeringen ett fåtal meter från avgångshallen. Det betyder mycket för oss på flygplatsen att öppna nya linjer, och jag är stolt över allas insats att få till denna positiva nyhet med ett expansivt och nytänkande flygbolag som WOW Air” säger Mikael Nilsson, flygplatschef.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s