Certifiering med många vinnare

Det är en rejäl samling Swedish Welcome-certifierade verksamheter som kan komma att vinna Stora Turismpriset 2015. Hela 5 av 15 nominerade är kvalitets- och hållbarhetscertifierade genom Swedish Welcome och en sjätte nominerad omfattar ytterligare två Swedish Welcome-verksamheter. Sannolikheten känns hög för att någon av dem ska ta hem segern. De två senaste årens vinnare av Stora Turismpriset är nämligen också Swedish Welcome-certifierade, Läckö slott och Astrid Lindgrens Näs.

Swedish Welcome -logoPriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism till ”verksamheter som visat på föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.”

– Det finns så många goda exempel inom svensk turism att välja bland för de regionala turismorganisationer som nominerar sina kandidater. Vi är stolta över att så många av dem som nominerats i år också valt att utveckla både sina verksamheter och svensk turism genom att arbeta för bättre gästupplevelser och hållbar utveckling, säger Jonas Oldmark, VD för den nationella kvalitets- och hållbarhetscertifieringen Swedish Welcome.

I år delas det 23:e Stora Turismpriset ut. De två senaste åren har segrarna tagits hem av Läckö slott (2013) och Astrid Lindgrens Näs (2014), två besöksmål som båda är Swedish Welcome-certifierade som ”Utmärkt upplevelse”, den näst högsta av fem nivåer.

– Nu håller vi tummarna för att det även i år håller hela vägen för någon av de Swedish Welcome-certifierade verksamheterna, säger Jonas Oldmark.

För mer information, kontakta:
Jonas Oldmark, VD, Swedish Welcome, mobil: 070-855 73 11

Nominerade Swedish Welcome-certifierade verksamheter 2015:
Öster Malma
Nystedts Husky Tur & Natur
Kalmar Slott
Stockholm Adventures
Skoklosters slott (certifiering pågår)
Fallängetorp (genom Svartådalens Bygdeutveckling)
Villa Englaro (genom Svartådalens Bygdeutveckling)

Vinnare 2014: http://www.swedishwelcome.se/medlem/astrid-lindgren-nas/
Vinnare 2013: http://www.swedishwelcome.se/medlem/lacko-slott/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s