Skalbaggar, getost och friterade granskott? Vad äter vi år 2030?

Västmanland Turism förstärker nu sin del av arbetet med att ta fram en regional livsmedelsstrategi med sikte på 2030. Länsstyrelsen ansvarar för att leda arbetet med att ta fram strategin med målsättningen att den ska fastslås under våren 2018. Strategin är indelad i fyra fokusområden; Viltmat, Krismat, Länets mat och Upplevelsemat. Länsstyrelsen samordnar kartläggningen av de tre förstnämnda och Region Västmanland samordnar Upplevelsemat.

Kajsa Berglind har precis anlitats som projektledare för att förstärka det pågående arbetet med området Upplevelsemat under 2018. Kajsa kommer närmast från Västerås Science Park och har tidigare arbetat i besöksnäringen som en av ägarna till Sätra Brunn, vd Sala Silvergruva och marknadsförare vid Gårdsjö Älgpark.

Västmanland Turisms utgångspunkt är att skapa bästa möjliga förutsättningar för utveckling av en hållbar och mer lönsam turismnäring i Västmanlands län. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med så många berörda aktörer som möjligt, allt från producenter till besöksmål. Att skapa möjligheter till utveckling genom nya samarbeten och idéer är en av grundförutsättningarna. Att tillvarata tankar och arbete som gjorts tidigare och bygga vidare på det är en annan.

– Västmanland har en stark tradition och goda förutsättningar för att producera högkvalitativ mat. Här finns också en växande och aktiv besöksnäring med många eldsjälar. Det ska bli väldigt spännande att bygga vidare på allt bra som finns och görs och därifrån utveckla nya tankar och idéer till en användbar och inspirerande strategi för framtiden, säger Kajsa Berglind.

Kontakta gärna Kajsa om du har idéer, tankar, frågor eller annat du vill bidra med.

kajsa.larsson.berglind@regionvastmanland.se / 021-481 82 12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s